Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 02 987 77 26 office@viatravelbg.com

Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 02 987 77 26 office@viatravelbg.com

Екскурзия до Прага – предколедна феерия (*Коледните базари в Дрезден, Карлови Вари и Пилзен) – ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА, ПОСЛЕДНИ МЕСТА

0
Цена
От€495
Цена
От€495
Резервирай
Свържи се с нас
Име и Фамилия*
Електронна поща*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общите условия и Политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
В момента не може да направите резервация за тази програма. За повече информация, моля свържете се с нас.

Резервирай

Запази за по късно

Adding item to wishlist requires an account

7350
5 дни
от 19.12.2021 до 23.12.2021

Прага – предколедна феерия, (*Дрезден, Пилзен и Карлови Вари)

5 дни/ 4 нощувки/ 4 закуски

Дата: 19 – 23 декември 2021 г. – ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА, ПОСЛЕДНИ МЕСТА

Утвърдена програма, за 8-ма поредна година, настаняване в изпитан хотел 4*, на пешеходно разстояние от централната част на Прага – площадите Старе место и Вацлавски. С най-добрата местна екскурзоводка на български език в Прага, която, освен че ще ви увлече с интересни истории за чешката столица, ще ви разкаже и любопитни факти за Дрезден, Карлови Вари и Пилзен!

Предколедно чешката столица ще Ви посрещне с греяно вино, топли сладкиши и сгряващи сърцето прикачни Коледни базарчета.  Коледните щандове в Прага са разположени на няколко места в града, но най-любим базар на туристите е този в центъра на стария град, където се издига и коледната елха. Хотелът, който сме избрали по тази програма и централното му разположение, в близост до площад Старе место и до Часовниковата кула предлага отлична възможност за потапяне в Коледната еуфория и феерията от светлини още първата вечер.

 

ПО МАРШРУТ: София – Прага – *Дрезден – *Карлови Вари и Пилзен – София

Прага, известна в средновековието като „града на стоте кули“ и „сърцето на Европа“, представлява своеобразен музей на открито. На всяка крачка в Прага се срещат статуи на светци и исторически личности, часовникови кули и островърхи покриви, фенери и пищни фасади. Тук съжителстват постройки, изпълнени в познатите стилове – готически, ренесансов, бароков, модернистичен. Шест квартала – преди независими градчета, образуват историческия център на пражката столица. Старе место, еврейският Йосифов, Нове место, Мала страна, Храдчани и Вишеград са разположени по река Вълтава, чиито брегове са свързани от известния Карлов мост. Всеки може да открие нещо, хармониращо с вкусовете и настроението му, сред златното наследство и разнообразното съвремие на Града на стоте кули, чието неспиращото да тупти сърце поддържа живи спомените за минало величие и вдъхва сили на пражани да градят настоящето с погледи, устремени в утрешния ден.
Времето никога не стига да се разгледат този величествен град, да почувстваме атмосферата му, да се насладим на мелодията му и да погледаме шарените тълпи, седнали в някое открито кафене или бирария. Остават спомените запечатани с фотоапарата или камерата и приятното чувство, че сме видяли толкова красота и великолепие..

Галерия
Програма

Ден 1София - Прага

Излитане в 14:45 часа от летище София с редовен полет на България Еър. Кацане в Прага в 15:40 часа.
Посрещане от местен екскурзовод на български език. Настаняване в хотел 4**** централно разположен (не е необходимо туристите да ползват градски транспорт, за да стигнат до централните площади). Свободно време. Предколедно чешката столица ще Ви посрещне с греяно вино, топли сладкиши и сгряващи сърцето прикачни Коледни базарчета. Коледните щандове в Прага са разположени на няколко места в града, но най-любим базар на туристите е този в центъра на стария град, където се издига и коледната елха. Хотелът, който сме избрали по тази програма и централното му разположение, в близост до площад Старе место и до Часовниковата кула предлага отлична възможност за потапяне в Коледната еуфория и феерията от светлини още първата вечер. Нощувка.

Ден 2Прага - панорамна и пешеходна обиколка на Прага, вечеря на круиз по река Вълтава

Закуска. Начало на туристическа обиколка на Стара Прага – манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец – седалището на принцовете и кралете, “Карловия мост” (той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, а на него има 30 барокови статуи, подредени от двете му страни. Това е и един от входовете на музея под открито небе и трябва да се признае, че за подобни великолепни скулптури биха завиждали доста музеи) и Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури) на площад Старе мeсто и Кметсвтото. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, търсещи еликсира на вечната младост и магичния камък на мъдростта) или Историческия музей, намиращ се в горната част на Вацлавския площад. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Прага.
*Предлагаме ви вечерен круиз по река Вълтава с приятна музика и вечеря на блок маса. Нощувка.

Ден 3Свободен ден в Прага или възможност за посещение на Коледните базари в Дрезден

Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до най-старият Коледен базар в Германия и вероятно в Европа – Дрезден. Според някои източници Коледния базар се е провел за първи път през 1434 г. Днес можете да станете част от историята му на централния площад на града – Алтмаркт, където може да опитате най-различни вкусотии, приготвени по традиционни саксонски рецепти. Заслужава си да дегустирате и най-известния Коледен сладкиш или дрезденския щолен (хефещрицел). Отпътуване за Дрезден – главен град на област Саксония, но не и най-голям. Най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба” е много повече от жив музей. Ансамбълът от барокови сгради на десния бряг на Елба, сред които Цвингера (комплексът от дворцови павилиони, съхранил световновноизвестнa колекция от картини на Рембранд, Рубенс, Ван Дайк, Тинторето, Дюрер и много други, е нещо като емблема на града, чиято гордост си остава „Сикстинската Мадона“ на Рафаело), Земперопер, Фрауенкирхе (сензационно обновена камък по камък преди 10 години) и кралския дворец. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” – едно от най-популярните места и най-хубави за снимки в Дрезден, намиращо се по протежението на реката – там върху част от бившите крепостни стени на града са „наредени“ малки паркчета с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.

Ден 4Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен

Закуска. Свободно време в Прага или *целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен. Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали (от 1946 г. се провежда Международен филмов фестивал) и концерти, в производството на традиционните за града ликьор („Бехеровка”), кристал, порцелан и минерална вода („Матони”) и разбира се, в архитектурните шедьоври, приютили многобройните минерални извори. Лечебната вода, природата, старинната архитектура – това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари. Карлови Вари, дължи статута си на най-голям и популярен SPA център в Централна Чехия, на горещите минерални извори (около 200). Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (Vřídlo) с температура 73°С, (извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса. Карлови Вари е град с благородническо име, в който балнеолечението е едновременно традиция и необходимост. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт. Екскурзията продължава със забавна и интерактивна обиколка в най-голямата и най-известна пивоварна в Чехия – Пилзен. След като се запознаете с възникването на пивоварната, традицията за варене на бира в град Пилзен и възникването на най-популярния съвременен тип бира, именно произведената по метода на дънната ферментация и отлежала, ще продължите през панорамно кино, разказващо историята на пивоварната. Ще посетите експозицията на суровините, където можете и да опитате ечемика, малца и хмела. Ще се запознаете с технологията на производството. По време на обиколката ще посетим както стария, така и новия цех за варене на бирата. Ще станем свидетели на това какви занаяти са свързани с традиционното производство, ще видете как навремето се е транспортирала бирата. Накрая приключваме в подземията, където можете да отпиете жива бира, отлежала в дъбови бурета, нефилтрирана и непастьоризирана, каквато никъде другаде не можете да опитате. Тя се приготвя специално за посетителите, за да имат с какво да сравняват масовото производство и да не се отдалечат от оригиналния вкус. Ще се запознаете и с първоначалните технологии на охлаждане. Връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.

Ден 5Прага - София

Закуска. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 12:10 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 15:00 часа.

Цени

Настаняване - цени

 • Хотел Amarilis 4**** (19/12/2021 – 23/12/2021)
 • Цена на човек в двойна стая по стандартни цени - 495 € (968 лв.)
 • Цена за дете до 12 г. на доп. легло с 2-ма възр. в двойна стая по стандартни цени - 435 € или 850 лв.
 • Доплащане за единична стая - 150 € (293 лв.)
Цената включва

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
 • Летищни такси (119 € към 11.10.2021 г., подлежат на препотвърждение)
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
 • 4 нощувки със закуски в хотел Amarilis 4**** в централната част на града (https://amarilis.com);
 • Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с екскурзовод на български език;
 • Слушалки по време на обиколката на Прага;
 • Представител на местната фирма на български език по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро (вкл. и Ковид покритие)

Важно: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България.
При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи!!!

Допълнителни екскурзии и услуги

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
 • Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно) - 30 € за 2 часа (при минимум 2 записани)
 • Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 65 € (при минимум 10 записани)
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари и Пилзен с местен екскурзовод на български език– 70 € (при минимум 10 записани), на място се заплащат 250 крони за вход и дегустация
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г.: 10 лв;
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс или ЗК Мондиал Асистанс:
Допълнителна информация

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 15

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валидна лична карта или задграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% по стандартни цени; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

*При сключване на договор, Виа Травъл ООД ще предостави на клиентите Декларация по отношение на личните данни, съгласно изискванията на регламент (ЕС) 2016/679

 Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 03700100003182

КРАТКА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛА

Хотел Amarilis е разположен в централната част на Прага (само на 400 м от Вацлавския площад и на 10-ина минути пеша от площад Старе место). Не е необходимо ползване на градски транспорт, за да се посетят забележителности в центъра на града, както и да се стигне до централните площади на Прага. На разположение на гостите са 24-часова рецепция, безплатен безжичен интернет в целия хотел. Разполага с първокласно обзаведени просторни стаи. Всички те са оборудвани с климатик с индивидуален контрол, сейф, безплатна Wi-Fi връзка, LCD телевизор със сателитни програми и телефон. В баните има вана, сешоар, както и необходимите козметични принадлежности.

 

Допълнителна информация: Тази Интернет страница от уеб сайта на туристическа агенция Виа Травъл описва екскурзия до Прага, Чешка република озаглавена „Прага – Златният град“. Тя е с свързана със следните туристически продукти „Екскурзия до Чехия“, „Екскурзия до Дрезден“ и „Екскурзия до Пилзен и Карлови Вари“.

Карта
Видео
Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. "бисквитки"). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.
ПриемамНастройки на поверителността

GDPR

Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. „бисквитки“). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.