Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Екскурзия в Узбекистан – шедьоври в сърцето на Великия път на коприната, обиколна програма с водач на български, в съчетание с кулинарен тур, за 3-те почивни дни на 22.09., ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА

0
Цена
От€2,105
Цена
От€2,105
Резервирай
Свържи се с нас
Име и Фамилия*
Електронна поща*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общите условия и Политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
21/09/2024
Моля, попълнете задължителното поле, за да продължите

Резервирай

Запази за по късно

Adding item to wishlist requires an account

15395
10 дни
от 21.09.2024 до 30.09.2024

Узбекистан – шедьоври в сърцето на Великия път на коприната

Какво прави тази програма различна – наред с разказите за приказните Самарканд и Бухара, невероятната Хива, мистериозната пустиня Къзълкум и зеления Шахрисабз, за туристите това пътуване назад във времето ще се превърне и в незабравимо кулинарно изживяване. За целта сме предвидили 3 специални вечери под формата на мастър клас, в които те не само ще бъдат наблюдатели, но и ще могат да вземат участие в приготвянето на най-известните традиционни ястия, характерни за съответните райони и признати от ценителите на невероятно вкусната узбекска кухня.

Реномираният пътеводител Lonely Planet нареди Узбекистан на 2-ро място сред най-привлекателните дестинации за приключения за 2019 г. и това съвсем логично има своето обяснение. Страната е с имидж на най-безопасната в Централна Азия, туризмът се развива устойчиво (за 2018 г. е отбелязан двоен ръст в посещенията на туристи), правят се облекчения за туристите, едно от които е въведеното отпадане на визи от 01.02.2019 г. за 45 държави, сред които и България. Интересната история на Узбекистан с възстановени и добре поддържани архитектурни паметници, спокойствието и чистотата в градовете, приветливите и гостоприемни узбеки, слънчевото време и една от най-вкусните кухни стават все по-популярни сред любознателните пътешественици, които никога не остават разочаровани от преживяното. А защо и вие да не сте едни от тях?

за 7-ма поредна година!

10 дни/ 8 нощувки / 8 закуски/ 7 вечери

дати: 21 септември – 30 септември 2024 г. – ИМАМЕ ЗАПИСАН МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ

 

ПО МАРШРУТ: София – Ташкент – Ургенч – Хива – Бухара – Шахрисабз – Самарканд – София

 

Казват, че градовете се ценят по имената на хората, които са живели в тях. Това напълно се отнася и за Узбекистанедна страна, която е дала велики имена, извършили поврат в човешката история. В Узбекистанвсяка педя земя ви разкрива позната сцена от историята, среща ви с известно име.От векове споменаването на узбекските градовее вълнувало въображението с картини от камилски кервани, натоварени с коприна и екзотични подправки, оживени базари, пищни медресета. Храбри изследователи през вековете привличатевропейското общество с разкази за мистериознипустини. Притихналитеградове  спят, окъпаниот  ярката лунна светлина. Дворцитесе преобразяват. Плоските кирпичени покриви се превръщатв мраморни.Високите деликатни минарета се издигаткато мъгляви силуети, наподобяващи стражи, които зорко пазят градовете. За пътешественика това вече не са реални градове, а страници, откъснатиот омайните разкази за 1001 арабски нощи.

Едно от незабравимите преживявания ще свързва спомените ви с очарователния вкус на узбекската кухня – една от най-богатите в региона, а прословутият узбекски пилаф най-известното национално ястие, ще ви впечатли с изключителнотосиразнообразие и със запазената традиция на приготвянето му.

Всичко, което виждате, почувствате или преживеете в тази страна, е усещане за уникалност, индивидуалност и красота. Всяка разходка има собствен дух, всеки град има своя разказ, всеки човек има своя лична приказка!

 

Галерия
Програма

Ден 1 (21.09.2024)София / Ташкент

Излитане от летище София в 21:10 часа с полет на A/K Turkish Airlines. Кацане на летище Истанбул в 22:35 часа. Излитане от летище Истанбул в 00:55 часа.

Ден 2 (22.09.2024)Ташкент / туристическа обиколка на съвременната част на Ташкент

Кацане на летището в Ташкент в 07:20 часа. Посрещане и трансфер. Ранно настаняване в хотел. Следва първа част на туристическа обиколка на Ташкент – столицата на стария модерен свят, чиято атмосфера е спокойна, тиха, чиста и непринудена: за този ден ще отделим време да се Запознаем със съвременната част на узбекската столица: Музея на приложните изкуства; Площада на независимостта; площад Емир Тимур (носещ името на пълководеца на средновековната империя, това е централният площад на Ташкент, насред който се издига бронзов монумент на Тимур на кон с надпис на четири езика, който гласи „силата е в справедливостта“ – мотото на Тимур (от паметника започват осем алеи, които продължават в осем улици в осемте посоки на света); площада пред театър Алишер Навой; метрото на Ташкент. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 (23.09.2024)Ташкент – втора част на туристическата обиколка / Ургенч / Хива

Закуска. Следва втора част на обиколката на Ташкент, с акценти върху стари исторически паметници и забележителности: архитектурния комплекс Хазрет Имам (Хаст Имам) – мюсюлмански център в Централна Азия, който се състои от медресетата (мюсюлмански учебни заведения за подготовка на духовенството), Барак Хан (тук се е помещавало Главното мюфтийство на Узбекистан от 1950 до 2007 г.) и Муи Мубарак (построено през 16 в., в него се пази кичур от косата на пророк Мохамед, поради което носи това име – „свещената коса”, а днес функционира като библиотека на Главното мюфтийство, в която се съхранява Корана на Халиф Осман, датиращ от 655 г., считан за най-стария Коран в света, като и други редки ръкописи), джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши (едно от главните светилища в града, Мохамед Кафал Шаши, родом от Ташкент, е един от първите имами в мюсюлманския свят и почитан тълкувател на ислямските закони), построената през 2007 г. джамия Хазрет Имам; базара Чорсу (счита се за най-стария пазар в Узбекистан и в продължение на столетия е бил място, където кервани от 4-те посоки са се събирали и търгували, а името произлиза от персийската дума „чорсу“, която означава кръстопът или четири потока).
Трансфер до летището в Ташкент за вътрешен полет до Ургенч с попътна вечеря в Ташкент. Излитане от Ташкент с полет на Uzbekistan Airways в 20:25 часа. Кацане на летището в Ургенч в 21:55 часа. Трансфер до Хива и настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 4 (24.09.2024)целодневна туристическа обиколка на Хива

Закуска. Обиколка на антична и невероятна Хива (ЮНЕСКО): В Хива е съществувало традиционно разделение на града на две обособени части: вътрешен град – Ичан Кала и външен град – Дишан Кала. Ичан Кала е първият обект от Средна Азия, включен в списъка на ЮНЕСКО. На площ около 1кв. км в рамките на крепостта са запазени 60 ценни архитектурни паметници: медресето Абдула Хан (1865 г.); джамията и баните на Ануш Хан (интересни са системите за подгряването, водоснабдяването и оттичането); мавзолея и джамията на Пахлаван Махмуд-Суфи (красив смарагдовозелен купол отличава най-свещеното място в Хива. Това е гробницата на патрона-светец на града – Пахлаван Махмуд, който бил шапкар, известен поет, отличен борец, печелещ всяка битка, както и сърцата на съгражданите си); джамията и медресето Саид Бей (18-19 в.); медресето Ала Кули Хан (някога едно от най-големите религиозни училища в Хива, считано с основание за един от най-добрите примери на хорезмийска (хивинска) архитектура, показващ идеална хармония от традиция, пропорции и значимост, 1834-1835 г.); Тим (покрит пазар) и Кервансарай Ала Кули Хан (19 в.); двореца Ала Кули Хан (наречен Таш-Хаули – „каменния двор“, който приличал на крепост с високите си бойници, кули и укрепени порти, 1830-1836 г.).
Свободно време.
Продължаваме със следобедна обиколка на града: Джума джамия и минарето ѝ – катедралната джамия на Хива, разположена в Ичан Кала, на пътя между портите Палван-дарваза и Ата-дарваза. Това е типична архаична джамия от 1788-1789 г., която няма аналог в Централна Азия – с плосък таван, който се крепи от 218 гравирани дървени колони, 7 от тях са от оригиналната джамия от 10 в. Ак джамия (Бялата джамия, която Ануш Хан започва да строи в средата на 17 в., завършена е 2 века по-късно); мавзолея на Саид Алаудин (най-вероятно построен в средата на 14 в. за един от най-почитаните ислямски духовници); медресето Мохамед Амин Хан (надпис гласи – „тази идеална сграда ще бъде вечна и ще просветлява нашите наследници“, това е най-голямото медресе в Хива, което със своите 125 стаи (худжра) може да поеме 260 ученици, а богатият декор включва тухлени мозайки, майолика, орнаментални гравюри по вратите и декоративни решетки по прозорците); минарето Калта Минор („ниското минаре”, с височина 26 м и с масивна основа с диаметър 14 м); минарето и медресето Мохамед Амин Хан, с чието изграждане е трябвало да бъде завършен плана на големия площад; цитаделата Куня-Арк („старата крепост” е вътрешната цитадела на Ичан Кала, като в края на 18 в. е отделена от висока стена, оформяйки град в града); минарето Тура-Морад-Тур (1888 г.).
Тази вечеря ще е по-специална. Предвидили сме мастър клас за приготвяне на едно от националните ястия на узбекската кухня, типично за региона – тукумбарак, а вие освен като наблюдатели, можете да участвате в процеса на приготвянето му. И всичко това, заобиколени от атмосферата на ресторант в автентичен национален стил.
Нощувка.

Ден 5 (25.09.2024)Хива / Бухара

Закуска. Отправяме се по път, който следва древния маршрут на коприната, и по време на което ще имате възможност да видите най-дългата и най-пълноводна река в Средна Азия – Амударя, както мистичната пустиня Къзълкум. Пристигане в Бухара. Между пясъците на Къзълкум и Каракум е Бухарският оазис, в който се е родила Бухара. „Бухара-и-шариф“ – благородната и свещената – го е нарекъл знаменитият поет Руми. Бухара е сред най-главните центрове по Пътя на коприната. Настаняване в хотел в Бухара при пристигане. Днешната вечеря отново е посветена на типичната за района кухня и участие в мастър клас за приготвянето на едно от най-вкусните местни ястия – самса и известния узбекски хляб нон, който заема специално място в местната култура и се пече в традиционни глинени пещи, наречени тандур.
Нощувка.

Ден 6 (26.09.2024)целодневна туристическа обиколка на Бухара

Закуска. Сутрешна обиколка на Бухара (ЮНЕСКО).
Архитектурният ансамбъл Ляби Хаус: ханака и медресето Нодир Диван Беги (1620 г., везир Нодир Диван Беги заповядва строежа на ханак като място за отсядане и медитация на суфистите, като по-късно изгражда и кервансарай, който в последствие превръща в медресе), медресето Кукелдаш (датира от 16 в. и едно от най-големите медресета в Бухара със своите 160 стаи, разположени на два етажа), паметника на Настрадин Ходжа, Джамията Магоки Атори (12-16 век), датираща от времето на зороастризма, построена на мястото на храм на почитащите огъня – един от трите монумента в Бухара, оцелял при инвазията на Чингиз Хан. Разходка под търговските куполи от 16 век: Сарафон Токи, Токи Телпак Фурушон, Токи Заргарон, където занаятчии (шапкари, търговци на валута, бижутери и др.) продават своите произведения.
Крепостта Арк (величествена цитадела, дом на управниците на Бухара, крепост на властта и силата, е най-старият археологически паметник в Бухара); джамията Боло Хауз (17 в., място за молитва на емирите и техния антураж, включва джамия, минаре и малък басейн, чието име носи – „детски басейн”, известна и като джамията на 40-те колони); Мавзолеят Чашма Аюб (12-16 век – вътре се намира извор с лековита вода, което е свързано с библейския пророк Йов (Аюб); Мавзолеят на Саманидите (9-10 в.; невероятна демонстрация на високото ниво на развитие на науката и строителството по време на епохата на Саманидите, в тази фамилна гробница са погребани Исмаил Самани – глава на династията, неговият баща и неговият внук Насра). Свободно време.
Следобедна обиколка на Бухара.
Ансамбъла Гау-Кушон (16 век), включващ джамия, ниско минаре, имитиращо минарето Калян, както и медресе.
Медресето Улугбег (1417 г.) – първото от трите медресета, построени от внука на Тимур – Улугбег. Забележителен е надписът на главната порта „Стремежът към знание е задължение на всеки мюсюлманин – мъж или жена”; медресето Абдулазиз Хан (17 век) – за разлика от медресетата, построени от Улугбег, тези на Абдулазис имат много сложна архитектурна планировка, в която можем да видим старата релефна живопис, известна като „кундал“; действащото медресе Мир-и-Араб (16 в., построено от шейбанидите и кръстено на духовния ментор на хан Убайдала и водач на бухарските мюсюлмани – йеменския шейх Мир-и-Араб – в превод „принцът на арабите“. Тук са гробниците на хана и неговия учител); Минарето и джамията Калян. Днешната джамия е построена в началото на 16 в. по време на първите шейбаниди и от тогава действа като катедрална джамия на Бухара. Джамията е на мястото на старата караханидска катедрална джамия от 12 в., която била построена едновременно с минарето Калян (в превод „велик”). Днес минарето (построено през 1127 г., с височина 45.6 м), играло ролята на ориентир през вековете за керваните в пустинята, е символ на Бухара. Около него изникват новите постройки, оформящи централния ансамбъл на Бухара – Пои-Калян („в подножието на великия“).
*Вечеря в медресето Нодир Диван Беги, съчетана с фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 7 (27.09.2024)Бухара / Шахрисабз („зеления град”) / Самарканд

Закуска. Отпътуване за Шахрисабз (около 5 часа) – родният град на Тимур. Древният град Шахрисабз (ЮНЕСКО) е потънал в зеленината на овощни градини и лозя. Архитектурните му забележителности са поне на 500 години. Шахрисабз, наричан Кеш в средните векове и познат още като древната Наутака, е бил избран от Александър Велики да прекара зимите на 328-327 г. пр. Хр., откъдето се отправил на поход. Именно тук, по време на дългите вечери на Александър му хрумва идеята да жени своите военноначалници за местни жени, като така осъществява идеята си да обедини изтока със запада.
Шахрисабз не би бил толкова известен, ако на 09.04.1346 г. не се бе родил Тимур (Тамерлан) – бъдещият държавник и велик пълководец. Градът става втората столица на великата държава, която той управлява. Най-очевидното доказателство за усилията на Тимур да превърне родния си град в резиденция на управляващите е огромния дворец Ак-Сарай („белия дворец”), който е бил несравним с другите сгради по онова време (1380-1404 г.). Само вътрешния двор е бил с дължина 250 м и широк 125 м, а височината на главната порта е била 70 м. Над главния портал на Ак-Сарай надпис с огромни букви гласи „Ако предизвикваш нашата сила – погледни нашите сгради!“. Дворецът е бил изключително пищен, с множество златни декорации, елегантни мозайки и гравирана майолика, които все още предизвикват възхищение. В края на 16 в. Шахрисабз въстава срещу управлението на Шейбанидската династия и след обсада на неподчиняващия се град, Абдула Хан II заповядва разрушаването на двореца, както и на други сгради, строени по времето на Тимур. Мемориалният комплекс Дорус-Саодат (14 в.,
„мястото, където властта намира покой“) е бил предназначен за цялата Тимурска династия, построен след ненавременната смърт на най-големия син на Тимур – Джахонгир (1376 г.), чието тяло е преместено от Самарканд в Шахрисабз. В този комплекс е погребан и втория син на Тимур – Омар Шейх, убит 1393 г. Гробницата предназначена за Емир Тимур остава празна, тъй като съдбата е пожелала той да бъде погребан в Самарканд. Архитектурният комплекс Дор-ут-Тиловат („място за четене на Свещения Коран”) е мемориален комплекс построен за почитания религиозен водач, основател на суфизма и духовен ментор на Тимур – шейх Шамседин Куляла. Тук са разположени и джамията Кок Гумбаз (15 в., „синия купол”), гробницата Гумбази Сайдон (15 в.), джамията Хазрат Имам (14 в.). Продължаваме към в Самарканд – градът, обърнал лицето си към слънцето, за който с възхищение говорят Марко Поло, Арминус Вамбери, Руй Гонзалес де Клавио и много други още именити пътешественици, оставили имената си в историята. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 (28.09.2024)Самарканд – полудневна туристическа обиколка

Закуска. Днешната част от обиколката на древен Самарканд (ЮНЕСКО) включва Мавзолеят Гур-Емир (14-15 в., „могилата на емира”), където са погребани Тимур и членове на неговото семейство. Сърцето на Самарканд е площад Регистан („пясъчно място“), превърнал се в главен площад още от 14 в. Докато по времето на Тимур, площадът е бил търговски и занаятчийски център, то по времето на Улугбег той играе ролята на духовен център. Площадът е оформен от трите медресетата Улугбег, Шер-Дор и Тиля-Кори. Медресето Улугбег се строи между 1417-1420 г. , като е имало платформа за астрономическа обсерватория още преди да бъде построена обсерваторията на Улугбег, както и 50 стаи за 100 студенти. Медресето Шер-Дор е построено между 1619-1636 г. в стил, имитиращ този на медресето Улугбег. Особено интересни са тимпаните на порталната арка, които са декорирани с антропоморфно изображение на слънцето и тигър, нападащ сърна. Името му означава „медресето с тигрите“. В средата на 17 в. катедралната джамия Биби Ханъм тъне в руини и Самарканд има нужда от нова джамия. Нейното изграждане трае почти 20 г. (завършена през 1660 г.) и е била планирана да действа и като медресе. Пищната позлата на купола, стените и михраба надминава тази на всички известни сгради в Централна Азия. Поради тази причина медресето е наречено Тиля Кори, което означава „покрит със злато“. Медресето и мавзолея Биби Ханъм (14 век) е трябвало да надмине по величественост всичко до момента, което Тимур е виждал. В изграждането на този грандиозен комплекс били привлечени най-добрите архитекти, художници, склуптори и занаятчии от завладените територии, а за издигането и преместването на тежките товари са използвани слонове. Джамията е построена за 5 години, но когато Тимур се върнал от поход е бил разочарован от построеното и тъй като портала му се е сторил недостатъчно висок, той е наредил да го реконструират и така се е превърнал в най-големия портал за времето си. От двете му страни се извисяват величествени пилони с минарета, достигащи 50 м височина. Джамията носи името на любимата жена на Емир Тимур – Биби Ханъм. В мавзолея се намира гробницата на майката на Биби Ханъм и на още две жени от семейството. Свободно време.
На днешната вечеря ще бъдем гости на местно семейство, което ще ни приготви най-известното ястие, синоним на узбекската кухня – пилаф. Членовете на семейството ще се радват на въпросите ви, свързани с техния бит.
Нощувка.

Ден 9 (29.09.2024)полудневна туристическа обиколка на Самарканд/*посещение на фабрика за „копринена” хартия

Закуска. Начало на сутрешна обиколка на древен Самарканд. Некрополисът Шахи Зинда (12-15 в.), разположен на хълма Афросиаб е предполагаемата гробница на Кусам ибн Абас (братовчед на пророк Мохамед) – обявен за ислямски светец и патрон на Самарканд. В буквален превод името на некрополиса означава „живия шейх”, свързано с легендата за смъртта на Кусам ибн Абас. Цитат от Корана, гравиран върху надгробния камък гласи „Никога не считайте за мъртви онези, които са убити по пътя към Аллах. Не, те са живи!“ Некрополисът се състои от няколко гробници и джамии, предназначени за високопоставени жители на града и членове на семейството на Тимур. Обсерваторията Улугбег (1420 г.) е най-голямата обсерватория в Централна Азия и носи името на великия астроном, учен, управник и любим внук на Тимур. Мавзолеят на Ходжа Данияр (Св. Даниил) – според една от версиите, по време на своя поход в Мала Азия, Тимур е направил поклонение в мавзолея на светеца и пренася в Самарканд част от мощите му с големи почести.
*Следобяд ви предлагаме да станете свидетели на един традиционен древен занаят, който е възстановен благодарение на усилията на местна фамилия – производството на т.нар. копринена хартия. Процесът е изцяло ръчен и изисква голямо майсторство, а посетителите ще имат възможност да обогатят познанията си като научат за историята на уникалния продукт. В екскурзията е включен обяд (мастър клас).
Свободно време. Прощална вечеря. Нощувка.

Ден 10 (30.09.2024) Самарканд / София

Закуска сух пакет. Ранен трансфер до летището на Самарканд за обратния полет до България. Излитане в 05:40 часа с полет на A/K Turkish Airlines. Кацане на летището в Истанбул в 08:50 часа. Излитане от Истанбул в 13:20 часа. Кацане на летище София в 14:35 часа.

Цени

 

Настаняване - цени

 • Цена на човек в двойна стая - 2105 € / 4117 лв.
 • Доплащане за единична стая - 250 € / 490 лв.
 • Цена за 3-ти възр.на доп. легло - 2105 € / 4117 лв.
Цената включва

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Ташкент с А/К Turkish Airlines с вкл. регистриран багаж (30 кг) и ръчен багаж (10 кг);
 • Самолетен билет Самарканд – Истанбул - София с А/К Turkish Airlines с вкл. регистриран багаж (30 кг) и ръчен багаж (10 кг);
 • Летищни такси – 297 € (към дата 01/12/2023 и подлежат на препотвърждение)
 • Вътрешен полет Ташкент – Ургенч с вкл. летищни такси и регистриран багаж (23 кг) и ръчен багаж (8 кг);
 • Всички трансфери до/от летища;
 • Транспорт с местен автобус/минибус по време на целия маршрут;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3***+ централно разположени, както следва:
 • 1 нощувка със закуска в Ташкент хотел Europe 4**** (или подобен);
 • 2 нощувки със закуски в Хива в хотел Islom Khoja 3*** / Asia Khiva 3*** (или подобен);
 • 2 нощувки със закуски в Бухара в хотел Lyabi House 3*** / Rangrez 3*** (или подобен);
 • 3 нощувки със закуски в Самарканд в хотел Malika Prime 3*** (или подобен);
 • 3 вечери в местни ресторанти (по една в Ташкент, Хива и Самарканд);
 • 3 вечери мастър клас (по една в Хива, Бухара и в местна фамилна къща в Самарканд);
 • 1 прощална вечеря в Самарканд;
 • Туристическа обиколка на Ташкент с местен екскурзовод;
 • Туристическа обиколка на Хива с местен екскурзовод;
 • Туристическа обиколка на Бухара с местен екскурзовод;
 • Туристическа обиколка на Шахрисабз;
 • Туристическа обиколка на Самарканд с местен екскурзовод;
 • Всички входни такси на обектите по програмата;
 • 2 бутилки минерална вода на ден на човек;
 • Местен екскурзовод, придружаващ групата по време на пътуването;
 • представител на фирмата – водач-преводач на групата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 € на ЗК „Евроинс“
Допълнителни екскурзии и услуги

Цената не включва:

 • Вечеря в медресето Нодир Диван Беги в Бухара, съчетана с фолклорно шоу – 30 €;
 • Екскурзия до селището Конигил и фабрика за „копринена” хартия с включен обяд мастър клас (от Самарканд) – 30 €;
 • Бакшиши общо - 35 € (заплащат се предварително в България при доплащането)
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка на ЗК Евроинс „Отмяна на пътуване” или по желание на ЗД Мондиал Асистанс.
Допълнителна информация

Забележка:

*Промяна в реда на изпълнение на програмата може да настъпи, вследствие на промяна на разписанието на авикомпанията за посочените дати.

*Пакетната цена е формирана при обменен курс 1 $ = 1.81 лв. В случай на покачване курса на долара, пакетната цена може да претърпи промяна!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 10

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

Парична единица на Узбекистан – Узбекски сум (UZS), 1 BGN = 6 809 UZS; 1 EUR = 13 317 UZS (към 10.12.2023)

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване.

Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 03700100004347

*При сключване на договор, Виа Травъл ООД ще предостави на клиентите Декларация по отношение на личните данни, съгласно изискванията на регламент (ЕС) 2016/679

Допълнителна информация: Тази Интернет страница от уеб сайта на туристическа агенция Виа Травъл описва екскурзия в Узбекистан. Тя е с свързана със следните туристически продукти „пътуване до Узбекистан“, „екскурзия до Самарканд“, „Узбекистан забележителности“, „посещение в Узбекистан“.

 
Видео
Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. "бисквитки"). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.
ПриемамНастройки на поверителността

GDPR

Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. „бисквитки“). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.