Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Екскурзия до Скандинавия – Дания, Швеция и Норвегия с норвежките фиорди, НЯМА МЕСТА

0
Цена
От€2,895
Цена
От€2,895
Резервирай
Свържи се с нас
Име и Фамилия*
Електронна поща*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общите условия и Политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
02/07/2024
Моля, попълнете задължителното поле, за да продължите

Резервирай

Запази за по късно

Adding item to wishlist requires an account

30564
11 дни
от 02.07.2024 до 12.07.2024

Скандинавските кралства и царството на фиордите

ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА, НЯМА МЕСТА

11 дни/ 10 нощувки/ 10 закуски/ 1 вечеря

дати: 02.07.-12.07.2024 г.

Програмата се провежда успешно вече 10-та поредна година

Този уникален маршрут предлага незабравими гледки от 9 фиорда!

ПО МАРШРУТ: София – Копенхаген – Малмьо – Гренна – Стокхолм – Йоребру – Карлстат – Лилехамер – Далснибба – Гайрангер (круиз Гайрангерфиорд) – Хелесилт – Олесун – Нордфиорд – Согндал – Боргунд – Лердал – Флом – *железница Флом – Мирдал – *круиз Флом (Аурландсфиорд) – Гудванген (Нерьойфиорд) – Согнефиорд – Вос – Берген – Хардангерфиорд – водопадът Вьорингсфосeн – Гейло – Осло – София 

Галерия
Програма

Ден 1София / Копенхаген / туристическа обиколка на Копенхаген

Излитане от летище София в 09:25 часа с полет на A/K Turkish Airlines през Истанбул. Кацане на летище Каструп в 14:10 часа и начало на туристическа обиколка на Копенхаген. Въпреки че става дума за една от най-богатите столици в Европа, в която всичко пулсира на високи обороти – от индустрията до финансите, човек има чувството, че се е озовал във ваканционен град. Тук кипи от живот, от хубава храна, от културни събития, от приятни заведения. Едни от най-посещаваните забележителности на града ще са обект на нашата туристическа обиколка: внушителният дворец Кристиансборг – разположен в центъра на остров Слотсхолмен и считан за най-важната сграда в Дания, е всъщност единствената сграда в света, в която едновременно се помещават трите основни елемента на властта – изпълнителна, законодателна и съдебна. Немалка е и частта от двореца, която продължава да се използва от монарха. В непосредствена близост се намира Кралската библиотека, известна като Черния диамант, тъй като черният мрамор и стъкло отразяват сменящите се оттенъци на водата. Една от най-красивите атракции на датската столица е дворецът Амалиенборг. Той е една от резиденциите на кралското семейство и в частност е техният зимен дом, включващ четири сгради, построени в рококо интериор и бароков стил. Сградите образуват обширен двор, в центъра на който е разположена статуята на дворцовия основател – крал Фридрих V. Красивата архитектура на дворцовия комплекс поддържа духа на аристокрацията и традицията на Дания като кралство. На север от площада се намира най-голямата църква на Копенхаген – Фредерикскиркен, по-известна с името Мраморната църква, след което ще видим фонтана Гефион, посветен на северната богиня със същото име, която превърнала четирите си сина в огромни силни бикове – свързани с легендата за възникването на остров Шеланд, където днес е разположен Копенхаген. Няма как да пропуснем и символа на Копенхаген – Малката русалка. Заслугата за тази огромна популярност на статуята е на скулптура Едвард Ериксон. Той създава този дълбоко лиричен и нежен образ на чакащата русалка през 1913 г. Поставена върху голям камък на брега на морето тя ежедневно посреща хиляди туристи от цял свят. *Круиз по каналите на Копенхаген. Настаняване в хотел. Свободно време. *Вечеря. Нощувка.

Ден 2Копенхаген / свободно време

Закуска. Свободно време, в което ви препоръчваме да посетите Замъка Розенборг. Той не е само приказен замък, а и прекрасен музей на история на културата. Тук можете да видите кралските бижута и датската корона Регалия. Музеят разказва историята на датските крале – от Фредерик II, живял в края на XVI век, до Фредерик VII от XIX век. Историята на замъка ни връща в XVI век, когато кралят построява своята лятна резиденция с прекрасна кралска градина. В Копенхаген се намира най-старата пешеходна зона в света, известна като Стрьогет. Тази зона, разположена в самия център на града и считана за една от най-големите пешеходни зони в Европа, всъщност представлява съвкупност от по-малки улици, които образуват тази централна артерия на датската столица. Не може да пропуснете и един от най-старите в света паркове за развлечения и за деца, и за възрастни в сърцето на Копенхаген – Тиволи. Тази най-голяма атракция на Копенхаген заема площ от 82 717 кв. м, вкючващи 32 ресторанта и общо 26 атракции. Те са разположени сред невероятни градини с цветя. Близо 400 000 цветни стръка аранжирани красиво под стари и големи дървета, оформят приятните алеи. Едно от най-колоритните места в Дания определено е районът около пристанището, който съставя старинния квартал Нюхавн. Красивият провлак датира от XVII век, дълъг е няколкостотин метра, а за прокопаването му са използвани шведски затворници. Днес Нюхавн изпълнява чудесната роля на красив пристанищен музей. Ако желаете да видите старинни кораби и лодки, то тук е мястото да се полюбувате на красивите плавателни съдове, които са запазени с любителска цел. Изобилстват и магазините за сувенири, където можете да вземете „малка частица” от Нюхавн за своите близки. По двата бряга на канала са разположени редица цветни постройки, китни ресторантчета или кафенета, където можете да опитате някое местно ястие и да усетите крайморския дух. *Вечеря.

Ден 3Копенхаген / Малмьо / Гренна / Стокхолм

Закуска. Отпътуване от Копенхаген към третия по големина град в Швеция – Малмьо, прекосявайки пролива Йоресун по едноименния мост – един от шедьоврите на човешката инженерна мисъл. Кратък престой в Малмьо с обиколка на централната част на града – централния площад Сторторгет с Кметството и паметника на Густаф Адолф и площад Лила Торг, където са събрани на едно място няколко стари исторически къщи и много на брой заведения. Символ на Мламьо е най-високата жилищна сграда в Скандинавия (190 м) – Усукания торс, а недалеч от центъра се намира и друга забележителност на града – най-старата църква в града Санкт Петри. Продължаваме към шведската столица. Попътна кратка почивка в градчето Гренна, разположено на брега на второто по големина езеро в Швеция – Ветерн. Гренна е известна със своите захарни пръчки, бастунчета или бонбони с най-различни цветове и аромати. Тук буквално на всеки ъгъл ще видите работилница за такива близалки, където се демонстрира пред зрителите как се прави този захарен деликатес. Всяка работилница си има и собствен магазин. Днес тези бонбони се правят само в Гренна и се произвеждат в най-различни форми, размери и цветове. Но класическия оригинал polkagris е в червено и бяло с вкус на мента. Тази рецепта е включена в националната шведска „готварска“ книга. Вечерта пристигане в Стокхолм. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

Ден 4Стокхолм – туристическа обиколка

Закуска. Стокхолм – една от най-красивите столици в света, е разположен върху 14 острова, които са свързани помежду си с 57 моста. Този град се отличава със своите елегантни сгради, зеленина, чист въздух и близостта си до водата. Със 750-годишната си история и богат културен живот, Стокхолм предлага широка селекция от музеи и атракции, които са от световна класа. Средновековното сърце на този вълшебен град е Гамла Стан, където Балтийско море се среща със синьото езеро Меларен. Целият град, заедно със съседния му остров – Ридархолмен, прилича на жив пешеходен музей – наситен е със забележителности, атракции, ресторанти, кафенета, барове и магазини. Гамла Стан е обект, защитен от ЮНЕСКО, който е разположен върху четири малки острова и на един от тях се намира шведският Кралски Дворец. Той е съчетание от кралска резиденция, работно място и културно-исторически паметник. Отворен е целогодишно за посетители, което го прави уникален сред останалите кралски резиденции в Европа. Дворецът, построен в бароков стил и конструиран като римски дворец, разполага с над 600 стаи, разпределени на седем етажа. По време на обиколката ще видим и красивата сграда на шведския Парламент, остров Дюргорден, на който се намират музея Васа, Нордическия музей и музея на открито Скансен, както и ще посетим малък хълм на Южния остров, откъдето се открива красива панорама към част от островите на Стокхолм. Туристическата програма включва посещение на сградата на Кметството, известно със своите великолепни приеми и интригуваща история. В него се намира забележителната Синя зала, където всяка година на 10 декември кралят на Швеция връчва четири от общо петте Нобелови награди – за физика, за химия, за медицина и биология и за литература. Единственото изключение е Нобеловата награда за мир, която се връчва в кметската зала на Осло. След вечерята в Синята зала нобеловите лауреати, кралската фамилия и гостите танцуват в Златната зала с нейните 18 милиона златни мозаечни плочки. Свободно време. Възможност за *круиз по каналите на Стокхолм. *Вечеря. Нощувка.

Ден 5Стокхолм / Йоребру / Карлстат / Лилехамер

Закуска. Отпътуване за прочутото планинско градче Лилехамер, което през 1994 г. бе горд домакин на Зимните олимпийски игри, и което очарова с типичните северняшки дървени сгради, спокойната атмосфера и приказната гледка към езерото Мьоса. По пътя ще направим две почивки в градчетата Йоребру (разположено на западния бряг на езерото Йелмарен) и Карлстат (разположено около устието на река Кларелвен на северния бряг на най-голямото езеро в Швеция Венерн). Пристигане и настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

Ден 6Лилехамер / Далснибба / Гайрангер / круиз Гайрангер - Хелесилт (Гайрангер фиорд) / Олесун

Закуска. Потегляме към един друг свят – този на фиордите. Едва ли има нещо на света, което да е измислено или направено от човешка ръка и да е по-добро от естествената красота, която майката природа е създала. Природни красоти има в целия свят, най-различни, подходящи за всеки вкус и претенция, но няма по-величествена гледка от норвежките фиорди. Скалите се извисяват нагоре, водата е кристална, а синевата на небето е толкова искряща, че очите не могат да понесат толкова красота наведнъж. Отправяме се към планината Далснибба, където има специално изградена панорамна площадка към Гайрангер – перлата в короната на всички известни фиорди на Норвегия. Великолепният пейзаж на фиорда се разкрива от височина 1500 метра. След кратката фотопауза продължаваме към градчето Гайрангер, откъдето започва вълнуващия круиз по Гайрангер фиорд, защитен от ЮНЕСКО природен обект от Световното наследство. Неговата изключителна природна красота се дължи на тесните и стръмни кварцови скални стени, които се издигат на височина от 1400 м в Норвежко море и слизат на дълбочина до 500 м под морското равнище. По отвесните скали на фиорда се наблюдават множество водопади, а два от тях ще видим по време на нашия круиз – известните водопади Брачното було и Седемте сестри. След края на круиза, продължаваме към Олесун, смятан за един от най-красивите градове в Норвегия, кацнал върху седем острова. Пристигане в града, разположен в подножието на Сънмьорските Алпи. Настаняване в хотел. Комбинацията от омайна алпийска природа и градска действителност в стил ар нуво превръща някогашното рибарско градче в сюрреалистичен скандинавски шедьовър. Преливащ от цветове, Олесун е един своеобразен музей под открито небе. Градският център заема островите Аспьой и Норвьой и се смята за най-емблематичната местна атракция заради множеството спираловидни кули и островърхи сгради с пъстроцветни елементи и изящни орнаменти, които придават на Олесун необичайно приказен характер. *Вечеря. Нощувка.

Ден 7Олесун / Нордфиорд /Согндал / Боргунд /Лердал

Закуска. Отпътуване за градчето Лердал. Пътят ни ще премине покрай известния Нордфиорд – разположен между красивия Гайрангерфиорд и величествения Согнефиорд, както и под най-големия ледник в Европа – Йостедалсбреен. Живописният пейзаж ни предлага още зелени пасища, ливади и традиционните норвежки къщи с чимови покриви, върху които през лятото прорастват диви цветя. Преди да се настаним в хотела в селцето Лердал, характерно със своите запазени 161 къщи от 18 век, ще направим кратка пауза (ако времето позволява) в намиращото се недалеч селце Боргунд, където е запазена т.нар. Църква на викингите – Св. Андрей. Някога на територията на Норвегия е имало над 1000 старинни църкви от времето на викингите, но до наши дни са останали едва 28. Църквата в Боргунд е построена през XII век и макар точно в този период да започва приемането на християнството, викингите продължават да спазват някои езически ритуали, като поставянето на четири драконови глави на покрива, за да ги пазят от злите сили. Настаняване в хотел в Лердал. Вечеря. Нощувка.

Ден 8Лердал / Флом / *железница Флом – Мирдал / *круиз Флом (Аурландсфиорд-Согнефиорд) – Гудванген (Нерьойфиорд-Согнефиорд) / Вос / Берген

Закуска. Пътувайки през най-дългия автомобилен тунел в света Лердал (24,5 км), стигаме до градчето Флом – райска дестинация за всички пътешественици. Сгушил се като миниатюрно бижу между стръмните планински склонове (в превод името му означава точно това – „долина сред планините“), той се радва на голяма посещаемост още от XIX в., когато влиза в маршрута на круизните кораби с германски и английски туристи. Тази традиция е спазена и до днес – на пристанището във Флом акостират средно около 130 круизни кораба годишно (включително трансатлантическият „Куин Мери 2“), някои от които изглеждат нереално големи в сравнение с града. За тези, които искат да вкусят още от скандинавската пъстрота, предлагаме една от най-големите атракции в градчето – незабравимо пътешествие с железницата Флом по живописната отсечка Флом – Мирдал. Прочуто като едно от най-стръмните и фантастично красиви в света, това дръзко творение на инженерната мисъл преминава през усукани тунели, спираловидни наклони и превежда пътниците през едни от най-красивите места в Норвегия. Маршрутът на железницата е с дължина 20 км, по време на които могат да се видят от речни долини, китни малки ферми, водопади до заснежени планински била. Най-вълнуващата част от пътуването е спирката пред водопада Кьосфосен, който се стича в зигзагообразно направление в продължение на цели 225 метра, като долната част на водопада е с височина 93 метра. Железницата спира буквално пред природната забележителност, в нейната долна част. Програмата продължава с круиз по желание по магнетичния Согнефиорд, чиято неповторима гледка създават стремително извисяващите се в небесата скали (някои достигат 1 700 м). Той е най-големият в Норвегия и вторият по големина в света. Дълъг е 205 км, широк – 4,5 км и е с дълбочина от 1 308 м под морското равнище. Круизът започва от Флом по Аурландсфиорд, продължава през Нерьойфиорд – част от списъка със световното богатство на ЮНЕСКО заради несравнимата си природна красота, богатството от величествени гледки и звуци. 17-километровият фиорд е най-тясната част на Согнефиорд (само 250 м). През цялото време се откриват нови и нови гледки и човек има чувството, че се движим умело в лабиринт от почти отвесно издигащи се внушителни планински склонове, по които се спускат стотици потоци, образувани от топящите се снегове. Крайната ни спирка е Гудванген. Маршрутът продължава през китните части около Вос, за да завърши този ден с Берген – най-често наричан „вратата към фиордите”, първата столица на обединена Норвегия до 1299 г. Пристигане и настаняване в хотел. Сгушен в полите на седем хълма, известни като „седемте планини“, вторият по големина град в Норвегия съблазнява със своите дървени къщи, боядисани в нежни пастелни цветове, виещите се калдъръмени улички, историческата част на града Брюген с реликвите, останали от лигата на Ханзата (съюз на търговски гилдии и градове в Северна Европа в периода между 12-ти и 17-ти век), планината Фльоен. Старинният немски квартал на Берген – Брюген, който носи духа на отдавна отминали времена е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Оцветените в охра и тъмно червено къщи, с гербове и декорации, са станали символ на северния град. Днес тук е архитектурен резерват, където са представени интериори на работилници от 18 и 19 век. Препоръчваме на онези, които искат да видят този приветлив град от птичи поглед, да се изкачат със зъбчатата железница до върха на хълма Фльоен. Пътуването отнема само 7-8 минути, а панорамата, която се разкрива от платформата на височина 320 м към прилежащите острови и фиорди, е страхотна. Разхождайки се по улиците и парковете в Берген, не можете да избегнете суматохата около колоритния пазар и да не се изкушите да си купите някои от многобройните морски деликатеси. Нощувка.

Ден 9Берген / Хардангерфиорд / водопадът Вьорингсфосен / Гейло – Осло

Закуска. Отправяме се към норвежката столица Осло. И този ден няма да бъде лишен от красиви панорами и романтичните малки градчета. Пътят ни минава през областта Хардангер, с право наричана северната градина на Европа. Освен с живописната си природа, регионът е популярен и с вековните си мореплавателски традиции и разнообразни развлечения. Тази норвежка област е разположена на обширни територии около едноименния фиорд, върху гледчерите Фолгефона и Йекулен и на изток в границите на националния парк Хардангервида – най-голямото плато в Северна Европа. Със своите 179 км Хардангерфиорд е вторият по големина в Норвегия. Ще се запознаем отблизо и с най-известните водопади в страната – Вьорингсфосен, чиито води падат с оглушителен тътен от 182 м височина. На специално изградена панорамна площадка ще направим кратка фото пауза, след което продължаваме към Осло с попътна спирка в Гейло – най-стария и най-луксозния зимен курорт в Норвегия. Пристигане в норвежката столица, разположена на брега на живописния Ослофиорд. Настаняване в хотел. *Вечеря. Нощувка.

Ден 10Осло – туристическа обиколка

Закуска. Туристическата обиколка на Осло включва най-важните забележителности: сградата на Кметството, в което се провеждат редица събития и церемонии, но единственото събитие, което предизвиква международно медийно внимание всяка година, е присъждането на Нобеловата награда за мир; откритата през 2008 г. Опера – шедьовър (с 1100 помещения), който отдалеч прилича на голям айсберг, белеещ се на морския бряг, за която е характерно, че е направена от бял мрамор и всеки може спокойно да се разходи по нейния покрив; в Катедралата, построена през 1687 година и разположена на главния площад в Осло – Сторторгет, се провеждат сватби и обществени мероприятия на кралското семейство и норвежкото правителство. На малък хълм в центъра на града, в единия край на главната пешеходна улица Карл Йохан се намира Кралският дворец. Той е построен през 19 в. като резиденция на крал Карл III, който бил едновременно норвежки и шведски монарх, а сега е официалната резиденция на крал Харалд V. Кралският парк, който допринася за очарованието на двореца, е един от най-големите паркове в страната. Романтичният му облик се допълва и от три езера с водни лилии и грациозно плаващи патици. Още един парк – обект на голям интерс, е паркът Фрогнер или известен повече като Скулптурен парк Вигеланд. Този иновативен парк е проектиран и построен от Густав Вигеланд, който творил склуптури близо 40 години. Паркът е на площ от 320 декара и има 214 скулптурни групи, включващи 758 човешки фигури от бронз, гранит и ковано желязо. Най-голямата от тях се нарича ”Монолит” (16 метра) и се намира в най-високата точка на мястото. В туристическата ни програма е включено и посещение на Музея на викингите, в който са изложени оригинални викингски кораби отпреди 1000 години, както и каруци, шейни, сечива и други интересни предмети от епохата на викингите. Културната си обиколка може да продължите с два от най-прочутите музеи на тема морски приключения – “Фрам” и “Кон-тики”. В първия можете дори да влезете в кораба, с който Фритьоф Нансен е доближил Северния полюс и друг, с който Роал Амундсен е стигнал до Южния. Във втория музей атракция са лодките “Ра II” и салът “Кон-Тики”, с които Тур Хайердал е прекосил океаните по време на своите изследователски експедиции. В свободното ви време ви предлагаме възможност за круиз с корабче из Ослофиорд – дълъг участък, осеян с острови. *Вечеря. Нощувка.

Ден 11Осло / София

Закуска. Трансфер до летище Гардермьоен в Осло. Излитане в 11:50 часа с полет на A/K Turkish Airlines през Истанбул. Кацане на летище София в 20:20 часа.

Цени

Настаняване - цени

 • Цена за един човек в двойна стая - 2895 € / 5662 лв.
 • Доплащане за единична стая - 690 € / 1350 лв.
 • Цена за 3-ти възр.на доп. легло - 2795 € / 5467 лв.
Цената включва

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Копенхаген с А/К Turkish Airlines;
 • Самолетен билет Осло – Истанбул – София с А/К Turkish Airliens;
 • Летищни такси (240 € към 20.10.2023 – подлежат на препотвърждение);
 • Трансфер летище Копенхагeн – хотел Копенхаген;
 • Трансфер хотел Осло – летище Осло;
 • Транспорт с местен автобус по време на целия маршрут от Копенхаген до Осло;
 • 10 нощувки със закуски на бюфет и 1 вечеря в централно разположени 4**** и 3*** хотели, както следва:
 • 2 нощувки със закуски в Копенхаген в хотел Imperial 4**** (или подобен);
 • 2 нощувки със закуски в Стокхолм в Elite Palace Hotel 4**** (или подобен);
 • 1 нощувка със закуска в Лилехамер в Scandic Lillehammer Hotel 4**** (или подобен);
 • 1 нощувка със закуска в Олесун в Quality Waterfront Hotel 4**** (или подобен);
 • 1 нощувка със закуска и вечеря на бюфет в Лердал в хотел Laerdal 3*** (или подобен);
 • 1 нощувка със закуска в Берген в Comfort Hotel Bergen 3*** (или подобен);
 • 2 нощувки със закуски в Осло в хотел First Millenium 4**** (или подобен);
 • Туристическа обиколка на Копенхаген с местен екскурзовод на български език ~ 4 часа;
 • Туристическа обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език ~ 4 часа;
 • Включено посещение и входна такса на Кметството на Стокхолм по време на обиколката;
 • Туристическа обиколка на Осло с местен екскурзовод на български/ руски език ~ 3 часа;
 • Включено посещение на кметството в Осло по време на обиколката;
 • Включено посещение и входна такса на Музея Кон Тики в Осло по време на обиколката;
 • Круиз по Гайрангерфиорд от Гайрангер до Хелесилт с водопадите Седемте сестри и Брачното було;
 • Такса за панорамната площадка от планината Далснибба към Гайрангерфиорд;
 • Фотопауза пред водопадите Вьорингсфосен;
 • Всички пътни и фериботни такси по маршрута, вкл. такси за тунели и мостове;
 • Представител на фирмата – водач на групата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 €
Допълнителни екскурзии и услуги

Цената не включва:

 • Доплащане за пакет от 5 вечери на 3-степенно меню или бюфет при минимум 10 човека: 250 €
 • Допълнителни мероприятия при минимум 10 човека:
 • Круиз по каналите на Копенхаген ~50 минути – 40 €
 • Круиз Под мостовете на Стокхолм ~2 ½ часа – 55 €;
 • Пътуване с железницата Флом до Мирдал и обратно – 80 €;
 • Круиз Согнефиорд (Аурландсфиорд-Нерьойфиорд) Флом-Гудванген ~2 часа – 65 €;
 • Круиз по Ослофиорд ~2 часа – 65 € (при записани под 7 човека има доплащане от 12 €)
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс" за лица над 65 г.: 20 лв
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс

Важно: Допълнителните мероприятия и вечерите се заявяват и заплащат предварително в България при доплащането!!!

Допълнителна информация

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 14

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт или лична карта с 3-месечна валидност; няма санитарни и медицински изисквания за пътуващите в страните по маршрута.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване

*При сключване на договор, Виа Травъл ООД ще предостави на клиентите Декларация по отношение на личните данни, съгласно изискванията на регламент (ЕС) 2016/679

Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 3700100004347.

 

ВХОДНИ ТАКСИ С ИНФОРМАТИВЕН И ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР

КОПЕНХАГЕН:

 • Музея към двореца Амалиенборг – 125 DKK (10:00 – 17:00)
 • Замъка Розенборг – 125 DKK (10:00 – 17:00)
 • Комбиниран билет Амалиенборг/Розенборг – 200 DKK
 • Атракционен парк Тиволи – 145 DKK (11:00 – 24:00);

СТОКХОЛМ:

 • Кралския дворец (кралските апартаменти, съкровищницата и музея Кронор) – 160 SEK (10:00 – 17:00)
 • Морския музей Васа (единствения запазен кораб от 17 в. в света –пример за военен галеон, великолепно украсен със 700 издълбани фигури, за съжаление потънал при първото си плаване и изваден от водата след 333 години) – 170 SEK (10:00 – 17:00)
 • Нордическия музей (културно-исторически, проследяващ историята на Швеция от 16 век до наши дни) – 140 SEK (10:00 – 17:00)
 • Музея на открито Скансен (върху 330 хектара площ са събрани около 150 къщи, сгради, стопански постройки, работилници, ферми и други интересни предмети от бита на цяла Швеция, както и зоологическата градина на Стокхолм) – 160 SEK (10:00 – 15:00)
 • ЦЪРКВАТА НА ВИКИНГИТЕ В БОРГУНД – 100 NOK (10:00 – 17:00)

БЕРГЕН:

 • Двупосочен билет за зъбчатата железница Фльойбанен – 160 NOK (07:30 – 23:00)

ОСЛО

 • Музея Фрам – 140 NOK (09:00 – 18:00)

 

Парична единица на Дания – датска крона (DKK), 1 € ~ 7.46DKK

Парична единица на Швеция – шведска крона (SEK), 1 € ~ 11.64 SEK

Парична единица на Норвегия – норвежка крона (NOK), 1 € ~ 11.90 NOK

 

Допълнителна информация: Тази Интернет страница от уеб сайта на туристическа агенция Виа Травъл описва екскурзия до Скандинавските страни – Дания, Швеция и Норвегия, озаглавена „Скандинавските кралства и царството на фиордите“. Тя е с свързана със следните туристически продукти „Екскурзии до Скандинавия„, „Екскурзия скандинавски фиорди“, „Пътуване до Швеция“ и „Екскурзия норвежки фиорди“. Ако се интересувате от други видове пътувания и туристически пакети свързани със Скандинавските страни, моля отидете в секция „Екскурзия до Норвегия„.

 

Карта
Видео
Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. "бисквитки"). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.
ПриемамНастройки на поверителността

GDPR

Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. „бисквитки“). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.