Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Създайте своя свят от нови посоки и приятели!

0897 034 777 0897 047 837 02 987 77 18 office@viatravelbg.com

Екскурзия до Русия – Санкт Петербург по време на най-дългите Бели нощи и достолепието на Москва, НЯМА МЕСТА

0
Цена
От€2,089€1,989
Цена
От€2,089€1,989
Резервирай
Свържи се с нас
Име и Фамилия*
Електронна поща*
Телефон*
Вашето запитване*
* Съгласен съм с Общите условия и Политиката за поверителност.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
В момента не може да направите резервация за тази програма. За повече информация, моля свържете се с нас.

Резервирай

Запази за по късно

Adding item to wishlist requires an account

24420
10 дни
от 21.06.2024 до 30.06.2024

Белите нощи в Санкт Петербург и достолепието на Москвa

Програмата се провежда успешно за 10-та поредна година

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 29.02.2024, НЯМА МЕСТА

Туристите са впечатлени от увлекателните разкази на най-добрите местни екскурзоводи на български език в Санкт Петербург и Москва!

По маршрут:  София – Москва – Санкт Петербург – Петерхоф – Царско село – Москва – Сергиев Посад – Царицино* – Коломенское* – Москва – София

10 дни / 8 нощувки / 8 закуски / 1 вечеря

Дати: 21 юни – 30 юни 2024 г. – периода на НАЙ-ДЪЛГИТЕ БЕЛИ НОЩИ

 

 

Санкт Петербург е известен още като Градът на белите нощи и Венеция на Севера заради дворцово подредените си водни пътища. Той успява да избегне нахлуването на сталинисткия архитектурен стил, а грандиозните останки от царските времена си стоят непокътнати. Изваян от островчета и от криволичещата река Нева, градът е перспектива с геометрична елегантност. Дивата, бързо течаща река Нева, прехвърлена от украсените мостове, минава през града на най-зрелищната архитектура. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани. Сътвореният от Петър I Велики „Прозорец към Европа”, който е свидетел на революцията, променила света, си възвръща имперския блясък. В историческото му сърце се разкриват грандиозни дворци, удивителни музеи и зрелищни църкви. Музиката, изкуството и литературата пък са в неговата душа. Санкт Петербург пленява с бароковите си дворци, пастелно боядисаните фасади, широките булеварди, мостовете и извитите канали. Петкилометровата главна улица Невски проспект е пълна с кафенета и магазини, вместени между дворците по брега на Нева. Зимният дворец, със своите 1057 стаи и 117 стълбища, е само една от шестте великолепни сгради, които оформят Националния музей Ермитаж.

Без колебания Москва може да бъде наречена една от най-красивите столици и център на духовната култура на света. Архитектурният й облик се е градил с векове. Прекрасната руска столица расте в крачка с модерния свят, като съумява да запази уникалността си, базирана на дългаистория. Забележителостите на Москва са доказателство за политическата, културна и религиозна власт, която притежава Русия от миналото до днешни дни. Преди много столетия той е бил построен върху седем хълма, които днес трудно могат да бъдат различени. Единствен, който се вижда днес, е Боровицкият, където се издигат кулите на Кремъл и Червеният площад, станали най-важните забележителности и символи на цяла Русия. Но едва ли някой от гостите би пропуснал изживяването да се повози и в метрото. Залите на Метрополитена, както всички с любов наричат подземната железница, са едни от най-красивите и импозантни в света. Истинско бижу са мостовете, преметнали своите снаги през Москва река и нейните притоци. Особено вечер със своите ефектни светлини те карат да спира дъха от възхита.

 

Галерия

Ден 1София / Санкт Петербург

Излитане от летище София в 15.45 ч. с редовен полет на А/К Turkish Airlines. Кацане на летище Истанбул в 17:15 часа. Излитане в 20:25 часа и кацане в Санкт Петербург в 00:05 ч. Посрещане, трансфер до хотела в центъра на града. Нощувка.

Ден 2обиколка на Санкт Петербург / *нощен круиз по река Нева

Закуска. Начало на туристическа обиколка на Санкт Петербург: Невски проспект, Казанската катедрала, двореца Строганов, Адмиралтейството, Дворцовия площад (главния площад на града), Василевския остров, Петропавловската крепост (островната крепост на Петър Велики, в която са погребани всички руски царе след него), Морския музей, Санктпетербургския университет, двореца Меншиков, Академията за изящни изкуства, паметника на Петър Велики (Бронзовия конник), Исакиевския площад, Мариинския театър (един от най-изящните балетни и оперни театри в света), паметника на Николай II, Исакиевския събор (от който се открива невероятна панорама към града), Марсови полета, Ермитажа (някога Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам, днес приютил колекция от най-доброто изкуство в света, показано със смайващ блясък), Летните градини, площад Растрели, Катедралата Смолни, Аничковия дворец, паметника на Екатерина Велика, Площада на изкуствата, Държавния руски музей, площад Конюшенная, храма Спас на крови (храм с респектиращи куполи, брилянтни цветове, внушителни мозайки), канала Грибоедов.
*Предлагаме ви нощен круиз по река Нева. Едно от най-приятните неща, които човек може да направи е да се разходи с корабче по река Нева и каналите ѝ. Тъй като Петър I е мечтал в неговия град всички да се возят с лодки, архитектите са го построили така, че да е най-красив, гледан от водата. Наистина прилича на приказен град, всяка сграда е абсолютно различна от съседните, отделно, че зад почти всяко здание стои дълга и любопитна история. Най-атрактивният момент, който туристите очакват с нетърпение през нощта, е вдигането на мостовете. Тогава корабите преминават като фантастични видения, движещи се по светлинните отблясъци на реката. Нощувка.

Ден 3Царско село с Екатерининския дворец / Ермитажа / *вечеря с шоу в Николаевски дворец

Закуска. Отпътуване за Царско село (днес град Пушкин). Великолепният комплекс, смятан за един от шедьоврите на световната архитектура, е разположен на двайсетина километра от центъра на Санкт Петербург. Състои се от пищно украсени дворци в стил барок, рококо и класицизъм, красиви паркове с живописни алеи, образуващи сложни плетеници, романтични езера, мостове и павилиони, старинни черкви и къщи, улици и площади. Най-впечатляващото място за посещение там е Екатерининския дворец, който е блестящ образец на руския барок. В резиденцията на императрица Екатерина I, преустроена от прочутия архитект Франческо Растрели, се намира едно от чудесата на света – Кехлибарената стая. След като следите на оригинала, отмъкнат от хитлеристите през Втората световна война, така и не бяха открити, през 1979 г. започна нейната реконструкция по скици и снимки. Тя приключи през 2003 г. и днес новата Кехлибарена стая смайва със същия блясък и великолепие, както и оригиналът при завършването му преди три века. Връщане в Санкт Петербург.
Следобяд посещение на Ермитажа – със своите безброй шедьоври, изложени в безкрайния лабиринт на 1000-те зали, това е един от най-богатите и реномирани музеи в света. Сред безценните произведения на античното, руското, западноевропейското и източното изкуство, се открояват изключително богати колекции от древногръцка керамика, древноримски склуптури, златни предмети и платна на Леонардо да Винчи, Рафаело, Тициан, Рубенс, Караваджо, Моне, Реноар, Гоген, Пикасо, Матис и други, изложени в невероятно красивите салони с изографисани тавани, златни листа, малки пластики от яспис и кехлибар. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър.
*Предлагаме ви вечеря с програма в едно от най-забележителните места в Санкт Петербург – Николаевския дворец.
Нощувка.

Ден 4Петерхоф – двореца и парка с фонтаните

Закуска. Отпътуване за Петерхоф (Петродворец). В съветската епоха, този поразяващ въображението архитектурен ансамбъл от дворци и паркове, възникнал в южния край на Финския залив около лятната резиденция на император Петър Велики, е наричан Петродворец, но спокойно би могъл да носи и названието Дворец на фонтаните. Сред великолепните дворци и паркове са разположени 176 фонтана с най-различни размери, форми и стилове, както и четири живописни водни каскади. Освен тях в Петерхоф ви очакват още няколко музея, сред които един на восъчните фигури и друг на часовниците, част от скъпоценностите на Екатерина II Велика, готически параклис, вила в „помпейски” стил, издържана в стила на именията на древноримската аристокрация и др. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

Ден 5Москва – туристическа обиколка

Закуска (сух пакет). Заминаване за Москва със скоростния влак Sapsan. Пристигане около обяд в руската столица. Начало на туристическа обиколка: Червения площад (любимо място не само на туристите, но и на московчани, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г.), катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя и изкачване с асансьор на панорамните площадки за 360-градусова гледка (храмът е построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), улица Тверская, улица Нови Арбат и Кутузовский проспект, Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), парк Горки и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 6обиколка на Кремъл с Оръжейната палата и Диамантения фонд

Закуска. Посещение на Кремъл – сърцето на стара Москва. Сред укрепените стени на Кремъл започва нашето зашеметяващо пътешествие през начина на живот на богатите и знаменити царе. В Оръжейната палата се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г. Тук се намира една смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже, сложни минисветове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. В Елмазния фонд ще видим царските корони на династията Романови, скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов”, подарък от нейния любовник граф Орлов – и инкрустираната с диаманти корона, както и диаманта „Шах”, подарен на цар Николай I от шаха на Иран. На Катедралния площад се намират и църквите Успение Богородично (главния катедрален храм на руската държава, в която са били коронясвани принцове, царе, императори и глави на руската православна църква), Благовещение, Архангелска (мястото, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни). Пешеходният тур продължава из чаровните улички на Стари Арбат. След края на посещението на Кремъл свободно време за обяд и разходки в центъра на Москва.
Нощувка.

Ден 7свободен ден в Москва или *посещение на Третяковска галерия / *круиз по река Москва

Закуска. *Посещение на Третяковската галерия. С 62-те зали и около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX в. в света. Галерията претърпя десетгодишен ремонт и разширяване. Дори с удвоена изложбена площ, само 5 процента от нейната колосална сбирка може да бъде изложена наведнъж. Основополагащата част на смайващата сбирка от произведения на изкуството е завещана на Москва от богатия търговец П. М. Третяков през 1892 г. В нея преобладават творбите от XIX в., към които се добавят по-късните държавни откупки. В първите десетилетия на XX в. руските художници са в авангарда на европейското изкуства и творбите на Кандински, Шагал и Малевич са изложени тук. Друга основна атракция е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в., великолепна сграда в руския ар нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.
*Предлагаме ви круиз по река Москва (~2 часа). Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на кораб по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени.

Ден 8Сергиев посад

Закуска. Отпътуване към Сергиев посад. Сергиев посад, известен също като Загорск, е важно поклонническо място. Намира се на около 70 км от Москва. Това е перлата на „Золотое кольцо“ около Москва. Първоначално представлява един укрепен православен манастир, Троице-Сергиева лавра, а с течение на времето се разраства до град. Троице-Сергиевата лавра днес е прочут руски манастир, разположен в центъра на град Сергиев Посад, основан е от Св. преподобни Сергий Радонежски, който около 1345 г. издигнал на това място малък дървен храм, посветен на Светата Троица. Поради големия духовен авторитет на Св. Сергий, манастирът бързо укрепнал. Разрушен през 1408 г. от хан Едигей, той скоро бил възстановен и станал център на книжовното дело, иконописта и приложните изкуства. След Октомврийската революция Троице-Сергиевата лавра била закрита през 1920 г., манастирските сгради били предоставени на различни учреждения, които ги ползвали и за жилища. Лаврата била върната на Руската православна църква през 1945 г., манастирският живот бил отново възобновен и тя отново станала център на духовното образование. В нея били разположени много от административно-управленческите структури на Московската патриаршия, а към Академията бил създаден самобитен църковно-археологически музей. След 1983 г. центърът на Московската патриаршия бил официално преместен в Свето-Даниловия манастир, но Троице-Сергиевата лавра запазила статуса си на главен център на монашеския живот и религиозно-възпитателна дейност.
*По време на екскурзията има възможност за обяд в атрактивния и автентичен ресторант „Руский дворик”.
Връщане в Москва около 15-16.00 ч.. Свободно време. Нощувка.

Ден 9екскурзия Царицино и Коломенское + прощална вечеря в Москва

Закуска. За последния ден от нашия престой сме подготвили екскурзия до Царицино и Коломенское. Предлагаме ви една различна разходка с електромобили в парка-музей Царицино. Двореца е построен през 1776-1796 г. от императрица Екатерина II. След разходката из парка се посещава двореца (2-те парадни зали – Екатерининска и Таврическа), след което обиколката включва и кратка пешеходна часта. Свободно време за почивка, снимки, възможност за обяд. Втората част на ескурзията продължава с посещение на Коломенское и разглеждаме на дървения дворец на Алексей Михайлович Романов (мъжката и женската част). Следва връщане в Москва за една прощална вечеря. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 01:35 часа с полет на А/К Turkish Airlines.

Ден 10София

Кацане на летище Истанбул в 05:30 часа. Излитане в 07:20 часа и кацане на летище София в 08:35 часа.

Цени

Настаняване - цени

 • ЦЕНИТЕ в СКОБИ са ВАЛИДНИ при РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 29.02.2024 г. с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ в РАЗМЕР НА 700 € (1369 лв.)
 • Цена за един човек в двойна стая - 2089 € (1989 €) / 4086 лв. (3890 лв.)
 • Доплащане за единична стая - 300 € / 587 лв.
 • Цена за 3-ти възрастен (на запитване) - 2089 € (1989 €) / 4086 лв. (3890 лв.)
Цената включва

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет с редовни полети на А/К Turkish Airlines София – Истанбул - Санкт Петербург и Москва – Истанбул - София с вкл. регистриран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг;
 • Билет за втора класа със скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
 • Трансфер летище Пулково (Санкт Петербург) – хотел;
 • Трансфер хотел – гара Московска (Санкт Петербург);
 • Трансфер гара Ленинградска (Москва) – хотел;
 • Трансфер хотел – летище Внуково (Москва);
 • 4 нощувки със закуски в хотел М-hotel 3***, разположен в центъра на Санкт Петербург (https://mhotelspb.ru/);
 • 4 нощувки със закуски в хотел Cosmos Smart Dubininskaya 3*** , разположен в центъра на Москва, на 2 спирки с метро до ул. Арбат (https://dubininskaya.cosmosgroup.ru/ru);
 • Панорамна туристическа обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език с вход в Петропавловска крепост и посещение на църквата;
 • Целодневна екскурзия до Петерхоф с включени входни такси за посещение на двореца и парка с градините и фонтаните към него, транспорт, слушалки и местен екскурвовод на бълг. език;
 • Екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) с включени входни такси за Екатерининския дворец с посещение на Кехлибарената стая, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с включени входни такси, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна туристическа обиколка на Москва с посещение на храма на Христос Спасител и изкачване с асансьор на панорамните площадки за 360-градусова гледка с местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на една от православните църкви в Кремъл (Благовещенска, Архангелска и Успенска), разходка в Кремъл с разглеждане на“ Цар Топ“ и „Цар Камбана“ с местен екскурзовод на български език (вкл. слушалки);
 • Туристическа обиколка на Кремъл с включени входни такси за Оръжейната палата и Диамантения фонд, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Целодневна екскурзия до Сергиев Посад с включени входни такси, транспорт и местен екскурзовод на бълг. език;
 • Екскурзия до Царицино и Коломенское с трансфери, вкл. входни такси и местен екскурзовод на бълг. език;
 • Прощална вечеря в Москва;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро
Допълнителни екскурзии и услуги

Цената не включва:

 • Такса за издаване на руска виза – 110 лв. (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 1 актуална цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
 • Круиз по р. Нева – 80 € (при минимум 10 записани, включва трансфери, обслужване на български език, билет за кораба, с начален час след полунощ по време на отварянето на мостовете, ~1 ½ часа)
 • Вечеря в Николаевски дворец в Санкт Петербург – 90 € при минимум 10 записани (включва трансфер; вход за двореца; фолклорна програма с продължителност 1 час и 50 минути, в две части от 45 минути с антракт 20 минути, по време на който на гостите се предлагат плодове, канапе с червен хайвер, шунка, руски колбаси, сирене, водка, шампанско, червено вино, минерална вода, сок, безалкохолни напитки.
 • Круиз по р. Москва с най-впечатляващите елегантни кораби Радисън – 70 € (при минимум 10 записани, включва трансфери, обслужване на български език, билет за кораба, продължителност ~2 часа). По желание има възможност за поръчване на напитка и храна в бар-ресторанта на кораба (изисква се предварително запитване).
 • Обяд в атрактивния и автентичен ресторант „Руский дворик” по време на целодневната екскурзия до Сергиев Посад (най-известния ресторант в Сергиев Посад с типична руска атмосфера – обслужващия персонал е с народни носии, а залите в ресторанта са толкова цветни, но всички различни и стилни) – 35 € (при мин. 10 записани). Има възможност и за последни интересни покупки, тъй като в къщата – ресторант има и сувенирен магазин.
 • Посещение на Третяковската галерия – 70 € (при минимум 10 записани, включва трансфери, входна такса и обслужване на български език)
 • Обиколка на едни от най-красивите и впечатляващи метростанции в Москва с разказ за тях – 20 € (при минимум 10 записани, включва екскурзовод на български език и билет за метрото за обиколката на 10-12 станции).
 • Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК "Евроинс"/ „Мондиал Асистанс“ за лица над 65 г.: 30 лв;
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс
Допълнителна информация

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България. При заявяване на място цените на допълнителните мероприятия са с 20% по-високи (не гарантираме за свободни места на място)!

ПАРИЧНА ЕДИНИЦА: руска рубла (1 лев ~ 50 RUB) 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 10

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: задграничен паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане; няма задължителни санитарни и медицински изисквания при пътуване до Русия. Визата се издава до две седмици преди заминаване и за нея са необходими актуална снимка и копия от паспорта в JPG формат. За деца под 18 г., пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая), чийто оригинал и копие трябва да се представят от придружителя на детето на граничните власти!!!

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: по ранни записвания до 29.02. депозит 700 € (1369 лв.); по стандартни цени депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор; доплащане – 45 дни преди датата на отпътуване

*При сключване на договор, Виа Травъл ООД ще предостави на клиентите Декларация по отношение на личните данни, съгласно изискванията на регламент (ЕС) 2016/679 . Туроператор ВИА ТРАВЪЛ ООД е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания ЕВРОИНС със застрахователна полица № 03700100004347

Допълнителна информация: Тази Интернет страница от уеб сайта на туристическа агенция Виа Травъл описва екскурзия в Русия, Тя е с свързана със следните туристически продукти „Екскурзия в Москва“, „Екскурзия в Санкт Петербург“, „Екскурзия Русия белите нощи“, „Екскурзия белите нощи“, „Eкскурзия белите нощи в санкт петербург“. Ако се интересувате от други екскурзии свързани с белите нощи, моля прегледайте „Екскурзия в Норвегия“ и Екскурзия до Скандинавия.

Видео
Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. "бисквитки"). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.
ПриемамНастройки на поверителността

GDPR

Добре дошли на интернет страницата на туристическа агенция VIA Travel. Обменът на данни между Интернет потребителите и уеб сайта ни е защитен с най-високото ниво на сертификат за Интернет сигурност. Като лицензиран туроператор ние събираме и обработваме лични данни само след изричното Ви одобрение. С това съобщение Ви уведомяваме, че уеб сайтът ViaTravelbg.com може да събира cookies (т. нар. „бисквитки“). Ако продължите да го използвате приемаме, че сте съгласни с това.